Of je kan studeren in Almere?

ROC TOP

ROC TOP

Bij ROC TOP Almere volgen zo’n 320 studenten een middelbare beroepsopleiding. Uitdagend onderwijs in de sectoren Marketing, Communicatie en Evenementenorganisatie, Handel, Financiële Administratie, Secretarieel, Zorg en Welzijn.

Natuurlijk willen studenten een TOP-opleiding. Dus je leert bij ons door praktische lessen en in de praktijk zelf. TOP: Theorie Ontmoet Praktijk.

Hoe zien onze eerstejaars hun TOP?

“Als ik mijn diploma heb behaald, hoop ik leuke herinneringen van de afgelopen drie jaar te hebben en zeker te weten hoe ik veder wil. Dat zou kunnen betekenen dat ik doorga naar het HBO of toch in het buitenland studeren.”

“De reden dat ik voor deze opleiding heb gekozen, is omdat ik veel van schrijven en Nederlands houd en op deze opleiding wordt je Nederlands en Engels flink verbeterd. Ik verwacht dat ik over twee of drie jaar veranderd ben in een zelfstandige vrouw die haar ‘vrouwtje’ staat. Ook hoop ik dat ik dan uitzicht heb op een leuke baan.”

“Een erg sterk punt van de school is dat het een klein school is, waardoor de aandacht die gegeven wordt meteen een stuk persoonlijk is. Nog een sterk punt is de manier van lesgeven: die gaat veel via de computer en lessen zijn voor een groot deel digitaal, waardoor er veel meer mogelijk is.”

“Ik verwacht dat ik hier leer wat ik wil leren. Na deze opleiding wil ik verder studeren aan het HBO.”

“Toen ik met deze opleiding begon, had ik het een beetje anders verwacht. Maar nu begin ik de opleiding steeds leuker te vinden. Het is een goede basis en je kunt later meerdere kanten op.”

“Ik verwacht dat ik hier zelfstandig leer werken en dat de school leerlingen goed begeleidt om alles uit hen te halen. Ik hoop dat school mij zekerheid en toch ook vrijheid kan geven om te groeien in de dingen die je nog moet leren en in de dingen die je al zelfstandig kan. Ik geloof ook dat ik dat waar kan en waar ga maken!”

ROC TOP, omdat we samen jouw top willen bereiken!

ROC TOP Almere

Filipijnenstraat 10
1339 NA Almere

ROC TOP heeft de ‘Rockanjeschool’ geadopteerd: hier kunnen straatkinderen in de sloppenwijken van Kumasi (Ghana) naar school! Onze studenten volgen 20 en 21 december ‘24 uur onderwijs’. Studenten en docenten laten zich voor 1 euro per lesuur sponsoren. De opbrengst gaat naar de Rockanjeschool.

Deel dit!